Hester Viveen

Hester Viveen

Wie is Hester Viveen

Ik ben in 1982 afgestudeerd als diŽtist aan de Academie De Laan in Den Haag. Na het afronden van deze HBO-opleiding heb ik een aantal jaren in het bedrijfsleven gewerkt en in 2000 ben ik gestart met mijn eigen praktijk: Hester Viveen Voeding op Maat. Naast het met veel plezier werken in mijn praktijk, trek ik er samen met mijn gezin en hond graag op uit in de natuur. Het is voor mij vanzelfsprekend dat voeding ook mijn hobby is.

bulletMijn visie

Ik zie een gezonde voeding als een basis voor een gezond leven. Natuurlijk bent u afhankelijk van de gevoeligheid in de genen om een bepaalde ziekte te ontwikkelen. Een gezonde voeding kan er wel toe bijdragen dat een ziektebeeld niet of in mindere mate optreedt. Ik vind het altijd een prestatie als veranderingen in de voeding leidt tot minder klachten of tot gebruik van minder medicijnen. Mooie voorbeelden hiervan zijn een beter herstel na een heup- of knieprothese, minder klachten bij een spastische darm of wat te denken van minder medicijngebruik bij verhoogd cholesterol of diabetes? Ook preventief kunt u natuurlijk aan de slag gaan met overgewicht om de kans om gezondheisproblemen te verkleinen.

Iedere stap ter verbetering van de voeding is er 1 in de goede richting. Het hoeft zeker niet altijd 100% goed te zijn om te komen tot verbetering. Zeker in onze Westerse samenleving waarin voeding veel geassocieerd wordt met gezelligheid en op talrijke plaatsen te koop is, kunnen we voeding niet alleen zien als basisbehoefte.

bulletSpecialisatie

Na de start van mijn eigen praktijk in 2000 heb ik mij inmiddels door ervaring en diverse post-HBO-opleidingen gespecialiseerd in:
●   obesitas bij kinderen en volwassenen (zowel individueel als multidisciplinair, zie programma's)
●   diabetes mellitus
●   kindervoeding bij zuigelingen en (jonge) kinderen
●   voedselovergevoeligheid, -allergieen of - intoleranties (bijv. coeliakie, koemelkallergie of lactose-intolerantie)

Daarnaast kunt u bij ook terecht voor o.a. advies bij:
●   ondergewicht/ongewenst gewichtsverlies
●   hoge bloeddruk
●   te hoog cholesterol
●   chronische longaandoeningen (COPD)
●   maag/darmklachten
●   kanker
●   gezonde voeding of vragen over voeding in bijzondere situaties als bijv. zwangerschap of intensieve sport

 

perziken