Programma’s

Kids in Balans

biamed

Kids in Balans is een programma ontwikkeld voor kinderen met ernstig overgewicht tussen de 8 en 12 jaar.
Door het eet- en leefgedrag te veranderen komen lengte en gewicht meer in balans waardoor de gezondheid verbetert en mogelijke klachten verdwijnen. Voeding, beweging en gedrag staan samen centraal.

Begeleiding

 • De begeleiding wordt verzorgd door 3 disciplines namelijk voeding, beweging en gedrag.
 • De kinderdiėtist richt zich op de balans tussen basisvoeding en extraatjes door een individueel samengesteld voedingsadvies en kennisoverdracht over een gezond eetpatroon.
 • De kinderfysio richt zich op het verhogen van lichamelijke activiteit en het vergroten van plezier in bewegen door middel van bewegingslessen.
 • De pedagoog richt zich op het versterken van de motivatie en veerkracht ter ondersteuning van de gezonde eet- en leefgewoonten.

Programma

 • Zestien weken in actie met beweging, voeding en gedrag. Als deelnemer ga je wekelijks aan de slag met een leuk werkboek.
 • Er wordt in het programma gestart met individuele afspraken bij diėtist/fysiotherapeut/pedagoog. In groepsbijeenkomsten wordt met de kinderen op speelse manier gewerkt aan het integreren van gezonde voeding en beweging in de leefstijl. Tevens zijn er groepsbijeenkomsten voor de ouders.
 • Iedere vrijdagmiddag van 16u tot 17u is het vaste beweeguur met de fysiotherapeut. Alle overige groepsactiviteiten vinden plaats op andere dagdelen.

Vergoeding en kosten

 • Voor 2016 heeft de Gemeente Woerden dit programma gesubsidieerd. De eigen bijdrage voor dit uitgebreide multidisciplinaire programma kan daardoor beperkt blijven tot 12,50 euro per maand (gedurende 4 maanden). Deelname is mogelijk voor 15 kinderen.
 • Een deel van het programma wordt vergoed vanuit de basisverzekering (voor kinderen tot 18 jaar geldt GEEN eigen risico.

Wit u meer informatie? Neem contact op met Hester Viveen (T 06 23 84 69 14).

Bekijk de flyer

Coach Yourself

biamed

Coach Yourself is een programma ontwikkeld voor jongeren met ernstig overgewicht tussen de 12 en 16 jaar. Door het eet- en leefgedrag te veranderen komen lengte en gewicht meer in balans waardoor de gezondheid verbetert en mogelijke klachten verdwijnen. Voeding, beweging en gedrag staan samen centraal.

Begeleiding

 • De begeleiding wordt verzorgd door 3 disciplines namelijk voeding, beweging en gedrag.
 • De diėtist richt zich op de balans tussen basisvoeding en extraatjes door een individueel samengesteld voedingsadvies en kennisoverdracht over een gezond eetpatroon.
 • De fysiotherapeut richt zich op het verhogen van lichamelijke activiteit en het vergroten van plezier in bewegen door middel van bewegingslessen.
 • De pedagoog richt zich op het versterken van de motivatie en veerkracht ter ondersteuning van de gezonde eet- en leefgewoonten.

Programma

 • Zestien weken in actie met beweging, voeding en gedrag. Als deelnemer ontvang je wekelijks een digitale nieuwsbrief waarmee je aan de slag kan. Ook de inzet van apps is mogelijk.
 • Er wordt in het programma gestart met individuele afspraken bij diėtist/fysiotherapeut/pedagoog. In groepsbijeenkomsten wordt met de jongeren gewerkt aan het integreren van gezonde voeding en beweging in de leefstijl. Tevens zijn er groepsbijeenkomsten voor de ouders.
 • Iedere woensdagmiddag van 16u tot 17u is het vaste beweeguur met de fysiotherapeut. Alle overige groepsactiviteiten vinden plaats op andere dagdelen.

Vergoeding en kosten

 • Voor 2016 heeft de Gemeente Woerden dit programma gesubsidieerd. De eigen bijdrage voor dit uitgebreide multidisciplinaire programma kan daardoor beperkt blijven tot 12,50 euro per maand (gedurende 4 maanden). Deelname is mogelijk voor 15 jongeren.
 • Een deel van het programma wordt vergoed vanuit de basisverzekering (voor kinderen tot 18 jaar geldt GEEN eigen risico.

Wit u meer informatie? Neem contact op met: Hester Viveen (T 06 23 84 69 14)

Bekijk de flyer

Multidisciplinair programma Gewicht in Evenwicht

biamed
Overgewicht vergroot de kans op onder meer diabetes, hart- en vaatziekten, gewrichtsklachten en bepaalde vormen van kanker. Het is niet alleen slecht voor uw gezondheid, u kunt er ook letterlijk minder goed van in uw vel gaan zitten.

Om de aanpak van overgewicht te versterken is er gekozen voor een multidisciplinair programma voor mensen met ernstig overgewicht (uitgangspunt is een BMI boven 30). De begeleiding binnen het programma is gebaseerd op de aanpak vanuit 3 disciplines: voeding (diėtist), beweging (fysiotherapeut) en pysche (life coach)

Programma
Het programma Gewicht in Evenwicht kan gevolgd worden in Woerden. Het programma is een combinatie van individuele begeleiding (inclusief metingen) en gezamenlijke groepstrainingen en bijeenkomsten. Deelnemers krijgen een uitgebreide werkmap met informatie en opdrachten, waar u zelf thuis ook actief mee aan de slag gaat. Daarnaast ontvangt u wekelijks een inspirerende electronische Nieuwsbrief.
Gedurende 3 maanden (12 weken) wordt u intensief begeleid door diėtiste, fysiotherapeut en coach. U traint 2x per week intensief in een groep onder leiding van de fysiotherapeut. Er is 1 vast trainingsmoment in een groep met alleen de deelnemers van dit programma, het andere moment wordt in overleg met u bepaald in andere beweeggroepen. Daarnaast zijn er individuele afspraken bij de diėtist en 4 groepsbijeenkomsten georganiseerd door diėtist of mental coach. Op alle drie de praktijkadressen is het mogelijk om het Programma Gewicht in Evenwicht te volgen.

Het beweegprogramma Gewicht in evenwicht kan deels worden vergoed door zorgverzekeraars binnen basisverzekering en/of aanvullende verzekering. Voor deelname aan het beweegprogramma is altijd een eigen bijdrage verbonden. Prijs varieert van 75 euro (bij maximale vergoeding zorgverzekeraar) tot 168 euro (bij geen enkele vergoeding uit verzekering) per maand. Wilt u weten welk bedrag voor u van toepassing is, neem dan contact op met 1 van onderstaande personen.

Bekijk de flyer

 

stokbrood